Yaşam

Yemekteyiz ravioli tarifi! İtalya’nın eşsiz lezzeti ravioli nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Hafta içi her gün TV8 ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal’la Yemekteyiz programı büyük ilgiyle izleniyor.

Bugün yeni bir haftaya başlayan programda, günün yarışmacısı ravioli tanımıyla izleyici karşısına çıkıyor.

İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan ravioli, birçok izleyici tarafından merak konusu oldu. Konutta bu tanımı denemek isteyenler, “Ravioli nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?” sorularını araştırıyor. İşte ayrıntılar…

Ravioli malzemeleri

Hamuru için:

  • 280 gram un (2 su bardağı)
  • 200 gram semolina (irmik unu)
  • 6 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Ravioli nasıl yapılır?

Ravioli hamuru için; un ve irmik ununu geniş bir karıştırma kabına alın. Tuzu katın. Tek tek eklediğiniz yumurtalarla hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Streç sinemayla sarıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Ravioli hamurlarını açmadan evvel iç harcı hazırlayın. Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıyma, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle yoğurun.

Toparlanan hamuru minik bezelere ayırın. Mutfak tezgahını yavaşça unlayıp bir adet hamur bezesini oklava yardımıyla yufkadan biraz daha kalın olacak biçimde açın. Yaklaşık 8×8 cm. olacak halde kare modüller halinde kesin. Tıpkı süreci başka hamur bezelerine de uygulayın.

Kare hamur modüllerinin orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar yerleştirin. Ravioli makarna hamurlarının kenar kısımlarını hafif bir halde ıslatın. Üzerine bir kat hamur kapatıp kare biçimini verin.

Kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici yardımıyla geçip yapışmalarını ve form almalarını sağlayın. Üzerlerini pak bir mutfak beziyle örtüp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Derin bir tencerede bol ölçüde su kaynatın. Hamurunu taze taze açtığınız için; ravioli makarnaları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla çıkartıp fazla sularını süzdürün.

Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Haşlanmış ravioli makarnaları, tereyağında 1-2 dakika soteleyin. Geniş bir servis tabağına alıp isteğe nazaran incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.

Ravioli püf noktaları

  • Miktarları Yeterli Oranlayın.
  • Hamur Açarken Un Kullanmayın. Ravioli imalinde en değerli materyal undur lakin yanlışsız evrelerde.
  • Yumurtanın Sarısını Kullanın.
  • Haşlama Mühletine Dikkat Edin.
  • Kesicilerden Yararlanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu